piątek, 21 lutego 2014

Muffiny z kawałkami czekolady

Muffiny z kawałkami czekolady

Składniki:

- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżki sody
- 2 łyżki kakao
- 3/4 szklanki cukru pudru
- Tabliczka posiekanej czekolady mlecznej
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Przygotowanie:

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą do dużej miski, dodać kakao, cukier puder i razem wymieszać. W drugiej misce wymieszać mleko, jajko, olej, ekstrakt waniliowy i wszystko zmiksować. Do dużej miski przelać zawartość z drugiej i dokładnie wymiksować. Dodać posiekaną czekoladę i zmiksować. Gotowe ciasto przelać do foremek, wierzch posypać czekoladą. Piec w temperaturze 185st. C ok.20minut



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz