Tiramisu
Składniki:
- biszkopty
- 3 żółtka
- likier amaretto
- 1 szklanka cukru pudru
- bita śmietana 500ml
- śmietanka 30%
- serki mascarpone 3x 250g
- połowa litra mocnej kawy sypanej osłodzonej 2 łyżkami cukru
- kakao do posypania
Przygotowanie:
Utrzeć żółtka z cukrem na puch, dodać mascarpone( gładka masa). Śmietanę, ubić z łyżką cukru pudru i połączyć z masą serową. Biszkopty wyłożyć na blachę na której jest położony pergamin. Pomoczyć kawą i skropić amaretto. Rozprowadzić na biszkopty masę i znowu położyć biszkopty skropione kawa i amaretto, następnie po raz kolejny rozprowadzić masę na wierzchu. Posypać kakao i wstawić do lodówki na noc.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz